There is always a wild side to an innocent face

Människor är så sjukt fascinerande, speciellt främlingar. Tycker det är himla kul att fota gatufoto samtidigt som jag tycker är svinläskigt att trycka upp en kamera i någons ansikte. Kankse också därför det är så roligt. När man väl vågade komma nära och fick den där perfekta bilden, då känner man sig stolt. Det kan vara lite olika med bemötandet ibland och alla reagerar olika men det är också det som är lite intressant. Jag har en laddning till med bilder från samma foto tillfälle om ni har lust att se dem. Tänkte då att vi kunde köra på lite färg. De ligger dock på min skoldator så kan tidigast visa upp dem måndagen efter lovet. Men den som väntar på något gott väntar aldrig för länge, right? ;)

Cassandra

Fina bilder :)

2016-02-22 | 21:23:19
Hemsida: http://sensor.blogg.se
linah

fina bilder <3

2016-02-23 | 14:22:41
Hemsida: http://nouw.com/linaheve
Alma

Fina bilder! Älskar gatufoto, kan vara en av mina favoritgenrer inom foto, men blir inte att jag fotar det själv så ofta. Håller med dig om att det är läskigt att trycka upp kameran i någons ansikte, haha! Men vill bli bättre på det, och tycker det är kul att utmana mig själv. Får åka till en större stad med lite mer folk och fota! :)

Svar: Nej det krävs mycket av en för att ta sig ut och bara gå omkring i stan och fota, egentligen ganska simpelt men som sagt blir inte av så ofta, Försökte fota lite gatufoto när jag var i Turkiet och det var inte alls lika obehagligt. Så antar att de är lättare desto fler människor det finns runt omkring :)
lovisafritzson

2016-02-23 | 18:00:07
Hemsida: http://almabengtsson.se/
Johan

Bra bilder.

2016-02-24 | 13:48:34
Hemsida: http://finest.se/soulful
ISA

svartvita bilder är också helt otroliga av någon anledning, tycker det ger mer stämning!? <3

Svar: Ja visst är dem! Blir lättare att fokusera på på motivet om det inte är massa röriga färger :)
lovisafritzson

2016-02-24 | 16:53:30
Hemsida: http://isabyl.devote.se
N

Superfina bilder!!

Svar: Tack :D
lovisafritzson

2016-02-25 | 20:29:15
Hemsida: http://nathalies.vione.se/
Linda

jätte fina bilder

2016-02-26 | 20:29:34
Hemsida: http://www.nouw.com/LindaLinnros
Anonym

Vad mysiga bilder! :)

2016-03-01 | 14:26:49
Vera

Snygga bilder!! Väldigt imponerad av att du vågar streetfota, har inte vågat ge mig ut å göra det, känns jätte läskigt! Har du några tips? Brukar du fråga om du får fota människor eller bara fota?

Svar: Tro mig, jag är inte heller så modig när man väl står där med kameran. Tycker också att det är obehagligt! Men mitt bästa tips är att inte tänka för mycket utan att bara kasta sig ut. Tvekar man en sekund så är tillfället borta. Det är en nackdel med gatufoto, det är svårt och många gånger omöjligt att återskapa något man sett. Men det är också det som är det fina med det, just det magiska ögonblicket du fångade kommer aldrig komma tillbaka.

Om man inte vill behöver man inte fråga, många gånger förstör det bilden. Enligt lag får man fotografera alla som befinner sig i det "allmänna rummet" så som staden, på bussen och så vidare. Så även om det känns konstigt och fel att ta kort på en främling så tänk på att du har all rätt till det.

Börja med att ta bilder på längre avstånd och jobba dig närmre. Det kommer gå jättebra och du kommer få så fina bilder. Jag hejar på dig!
lovisafritzson

2016-03-13 | 20:44:43
ida - photography

superfina bilder! :D

2016-03-22 | 10:27:11
Hemsida: http://idanilssonphoto.se

Design & Foto
« Läs om min kamerautrustning HÄR
« Jag redigerar mina bilder i Camera raw och photoshop CC
« Jag har gjort min design helt själv


Övrigt
« Lägg gärna till mig på bloglovin HÄR
« Jag gör inga bloglovin byten, förutom med vissa fotobloggar, eftersom många tar bort efter ett par dagar
« Tycker det är superkul med tävlingar och liknande så tipsa gärna
« Svarar ej på kommentarer som "Vad har du gjort idag" eftersom de flesta endast är ute efter kommentarer
« Vill du kolla in min hemsida där min portfolio ligger kan du gå in HÄR


Namn:
Kom ihåg mig?

E-post:


Blogg/hemsida:


Skriv något här:
Lovisa Fritzson heter jag och driver denna bloggen. Jag är en 18 årig tjej som älskar att fota. Här i bloggen kommer du få se massor av bilder som jag tar med min Nikon D5300 men också massa annat smått & gott. Hoppas du tycker min blogg verkar intressant och vill titta in igen!

Kontakt: lloviisafritzson@live.se


Follow on Bloglovin