Fly far far away

Denna bild har jag lagt ner så mycket tid och tanke på..
 
Bilden är till ett projekt i skolan precis som mycket annat jag visar upp här på bloggen. Just denna gången skulle vi göra en pastisch,eller parafras som min fotolärare föredrar att säga. Det innebär i princip att man tar en känd bild eller ett konstverk och gör den till sin egen. Tillexempel så har de gjorts oerhört många versioner av Mona Lisa. Jag valde att tolka ett verk gjort av Banksy. Vi arbete lite om honom i ettan (innan dess var han för mig okänd) och efter det har jag haft ögonen öppna för honom. Han är en gatukonstnär som i de allra flesta verk ifrågasätter samhället och provocerar på olika sätt. Jag velade mellan ett par olika bilder men tillslut blev det något han skapat på palestina-Israel muren. Nämligen denna bild:
 
Jag funderade mycket och länge hur jag skulle lösa det på bästa och enklast sätt. Speciellt kring ballongerna. Det slutade med att jag fotade mig tillsammans med ballongerna hemma i inomhusmiljö och sedan lagt in muren i efterhand. Allt som allt är hela bilden från början fyra olika bilder så det har blivit extremt mycket pill i photoshop, men helt klart värt det. Eftersom bilderna är fotade separat har det varit svårt att få till liknande ljus i hela bilden och hur skuggorna faller. Även färgtoner har varierat något. Har lagt ner extremt mycket tid på att få den se ut så realistisk som möjlig. Jag är ännu inte helt tillfredställd med hur den ser ut men tror samtidigt att jag aldrig kommer bli det heller. Så detta är mitt slutresultat. Efter många om och men är jag faktiskt nöjd.

Cassandra

Så fin bild!

Svar: TACK :D
lovisafritzson

2016-02-15 | 21:20:38
Hemsida: http://sensor.blogg.se
Lili

Vad fint! Och häftigt. Jag gillar verkligen tyngden i bilden, det färglösa i kombination med det färgfyllda, den molniga himlen. Kul också att göra något baserat på Banksy.

Svar: Kul att du gillar bilden, blir jag glad av!! :)
lovisafritzson

2016-02-16 | 12:18:31
Hemsida: http://zilverka.blogg.se
alma

Kul uppgift! Tycker att du löste det bra, vet själv hur svårt det är när man ska flytta något från inomhusmiljö till en bild tagen utomhus :)

Svar: Tack! Ja det var minsann inte lätt ^^
lovisafritzson

2016-02-16 | 14:03:55
Hemsida: http://almabengtsson.se/

Design & Foto
« Läs om min kamerautrustning HÄR
« Jag redigerar mina bilder i Camera raw och photoshop CC
« Jag har gjort min design helt själv


Övrigt
« Lägg gärna till mig på bloglovin HÄR
« Jag gör inga bloglovin byten, förutom med vissa fotobloggar, eftersom många tar bort efter ett par dagar
« Tycker det är superkul med tävlingar och liknande så tipsa gärna
« Svarar ej på kommentarer som "Vad har du gjort idag" eftersom de flesta endast är ute efter kommentarer
« Vill du kolla in min hemsida där min portfolio ligger kan du gå in HÄR


Namn:
Kom ihåg mig?

E-post:


Blogg/hemsida:


Skriv något här:
Lovisa Fritzson heter jag och driver denna bloggen. Jag är en 18 årig tjej som älskar att fota. Här i bloggen kommer du få se massor av bilder som jag tar med min Nikon D5300 men också massa annat smått & gott. Hoppas du tycker min blogg verkar intressant och vill titta in igen!

Kontakt: lloviisafritzson@live.se


Follow on Bloglovin