Jag köpte en "synas" - vad tyckte jag?

 
Jag har som sagt köpt en "synas" med intjänade poäng av panorama reklamen som ligger längst upp på bloggen. Har haft den där ett tag och vid köpet hade jag fått ihop lite över 5000 poäng. Jag har länge funderat på att lösa in poängen men ville vänta tills jag fått ihop lite mer så jag kunde få en bättre tid. 

Det kostar olika mycket poäng för olika tider på dygnet. Klockan 2 på natten är inte en lika attraktiv tid som 8 på kvällen då det knappast är många inne på sina bloggar 2 på natten. Däför kostar 8 på kvällen mer än 2 på natten. Med mina poäng kunde jag nå 12.30 på söndagen. Annonsen visas endast en halvtimme så det är inga långa stunder för så pass många poäng.
 
Märkte jag en ökning i statistiken?
Svar ja. Däremot inte alls mycket. Jag fick lägre statistik än vad jag fått "vanliga dagar" då jag inte haft en synas-annons. Det är helt klart att statistik kan skilja väldigt mycket beronde på vilken tur man har så att säga. Vissa söndagar kanske det inte är alls många inne medan andra söndagar kanske har överflöd, så det kan bli stor skillnad. Sedan beror det ju också på hur "attraktiv" ens annons är. De som ser annonsen måste såklart bli intreserad av den för att klicka vidare. Jag ska dock påpeka att kommentarerna ökade något, men även här inget drastiskt. 
 
Konceptet är väldigt bra tycker jag. Det är bra att man inte kan köpa till sig en annons med riktiga pengar då alla inte har samma möjligheter. Och det är det själva grejen går ut på, att alla ska ha samma möjlighet till publicitet. Man får poängen genom att annonsen på din blogg visas. Men för att annonsen ska visas måste du också ha folk som tittar in på din blogg, och där uppstår samma problematik. Stora bloggar = många annonsvisningar = kan lätt köpa bra tider = fler följare. De som däremot inte har så många som kollar på ens blogg dagligen kan få vänta i åratal innan man kommer upp i en bra poäng. 
 
Slutsats: 
Tanken är god, men enligt mig fungerar det inte till 100% i praktiken vilket är synd. Jag personligen märkte inte så stor skillnad och det gav inte resultaten jag hoppats på. Därför tänker jag i fortsättningen inte ha reklamen uppe på min blogg då (den bland annat är rätt ful) och inte är så effektiv.
 

När daggen återvänder


Dessa bilder tog jag vid samma tillfälle som de under inlägget "höstens fenomen". Jag gillar att vattendropparna ser ut som glaskristaller och att det har blivit såpass mycket bokeh i bakgrunden, det är aldrig fel med bokeh! Att jag kunde komma så nära inpå har jag min macrolins att tacka för. Även om linsen bara fungerar till kitobjektivet som jag vanligtvis nästan aldrig använder så blev det ändå bra resultat tycker jag, vad tycker ni om bilderna?

Fotogram


Halloj allihopa! Nyss kommit in ifrån att jag klippt gräset. Innan idag har jag också tränat lite i form av intervaller, använde mig av appen "tabata timer"  och det var ganska jobbigt, men känslan efter när man får strecha gör det värt allt!

Igår hade jag foto lektion i skolan (går som sagt en foto-linje i gymnasiet, ett lite längre inlägg om det kommer upp senare på bloggen) och vi ägnade oss bland annat åt att exprimentera i mörkrummet. Här ovan ser ni de tre bilderna jag gjorde, den ena blev riktigt failad men det är ju så man lär sig. De andra två blev jag däremot rätt nöjd med. Det gick till så att vi lade föremål, ex. löv + ett nät som jag använde mig av, på ett ljuskänligt papper. Sedan lät vi en speciell maskin i mörkrummet lysa på det ljuskänliga pappret i 10 sekunder. Därefter tog man pappret och lade det i tre olika lösningar olika tider, precis så man sett på tv osv. Sedan lade man bilden i vatten så den skulle tvättas och sedan torkade man den, klart! Den här processen när man gör en bild utan kamera kallas fotogram och det ska jag testa på fler gånger helt klart.

Beställ bloggdesign

Vill du ha en personlig bloggdesign till din blogg? Men du vet inte hur man gör, jag hjälper dig. Jag ska nu börja ta emot bloggdesign beställningar. Jag gör blogg designer för er som bloggar på blogg.se. Bloggar du på en annan portal kan jag hjälpa till med header och möjligtvis kodning. Maila mig med din bloggportal så ger jag svar därefter.
Jag har valt att inte ta emot beställningar om jag har mer än tre på kö redan, detta för att jag inte ska bli överröst med beställiningar. Ha därför koll här på när kön minskar. Jag håller den väl uppdaterad och tar bort personer i kö så fort en design är klar. Tack för förståelsen.
KÖ:   
 
HEL DESIGN: 200-350kr Här ingår header, bakgrund, redigering av bilder, kodning, installation
ENDAST HEADER: 50-100kr
50kr extra om man vill ha bildspel
HJÄLP MED KODNING: 50-150kr Hjälper till att ändra specifika delar på din blogg, t.ex meny uppdelning, ordna arkiv m.m
KÖPA LOSS "DESIGN BY": 100kr
Detta gäller bara när du beställer "hel design"
 
Priserna varierar beroende på hur avancerad design du vill ha

För att beställa skicka ett mail till mig på lloviisafritzsondesign@hotmail.com. Döp gärna mailet till "beställning" eller "fråga". Dela gärna upp mailet i stycken enligt punkterna nedan så minskar risken att jag glömmer något och det blir lättare för mig att hitta informationen. 
I beställningen ska följande information vara med:
 • Bloggadress 
 • Färgtema - någon färg du vill ha/inte ha?
 • Bakgrund - färg/bild
 • Header - Bilder, stil, text  OBS! jag godtar inte mobilbilder!
 • Inlägg - stil, bredd, typsnitt
 • Meny - stil, antal, placering, typsnitt, ikoner, profilbild + text, rubriker, övrigt angående menyn
 • Övrigt - Högerklickskydd (text?), runda hörn, skuggor, snö m.m
 
P.S Är du osäker på någon punkt kan vi tillsammans komma fram till något eller så går jag efter eget tycke utifrån hur övriga designen kommer se ut.
Kolla din mail ofta då jag har din design på min testblogg och medan den ligger där kan jag inte börja på någon ny. Därför är det viktigt att vi håller god kontakt. Skicka gärna med din facebook i mailet om du är aktivare där än på din mail.
 
 
Hur ser processen ut?
 • Du skickar ett mail till mig med dina önskemål
 • Jag kollar igenom vad som behöver göras och ger dig ett pris
 • Om priset blir över 100kr betalar du först hälften till mig via kontoöverföring eller swisch. Om du väljer att betala via posten står du själv för porto & ansvarar för att jag får pengarna. Anledningen till att jag vill ha halva summan innan jag börjar och andra halvan innan jag lägger in det på din blogg är för att jag inte ska lägga ner massor av timmar på din design för att du sedan ska ångra dig.
 • När jag fått halva summan, eller om det blev under 100kr, börjar jag designa på en testblogg. När jag är färdig får du se och komma med synpunkter
 • När vi nått ett bra resultat betalar du in resterande pengar till mig. När jag fått alla pengar lägger jag in designen på din blogg
EXEMPEL PÅ DESIGNER JAG GJORT: 

Fun For Fall

 
Fall outfit
Kofta - Monki | Topp - newlook | Jeans - farfetch | Boots - lipsy.co.uk

En perfekt oufit nu till hösten. Skulle tagit på mig detta vilken dag som, skitsnyggt verkligen! Vad tycker ni? Har ni några speciella wanties eller trender ni tänker köra på denna säsongen?

Höstens fenomen

 
I fredags kväll gjorde jag i ordning allt för att tidigt nästa morgon kunna dra mig ut och fota den tjocka dimman som skulle ligga fint över fälten. Det blev dock inte riktig som jag hade planerat. Klockan var ställd på lite innan sex så att jag med säkerhet skulle vara ute och kunna fånga på bild när solen precis var påväg upp. Men larmet ringde aldrig utan vaknade istället av att någon i familjen var uppe och gick. Fick en liten mini- heart attack när jag kollade på klockan och såg att den var över SJU. Fan, fan faaan... tänkte jag och drog på mig kläderna och var ute och uppe på min cykel inom 3 minuter.
 
Dimman hade avtagit så jag kunde inte få den effekten jag ville. Dock så blev jag ändå nöjd med bilderna. Jag fotade bland annat en drömfångare till en uppgift i skolan, resten av bilderna till uppgiften ska jag fota imorgon på min kusin. Om ni vill kan jag lägga upp alla bilder här på bloggen när de är färdiga, skulle det vara något?
 
Jag fotade även lite macro då det var väldigt mycket dagg i gräs osv. pågrund av all fuktighet från dimman. De bilderna blev jag faktiskt riktigt nöjd med så kan lägga upp de också framöver. 
 
 

Fotomodell

Min egna lilla fotomodell (som är ytterst svårstyrd, fast jag älskar han ändå)
 

Hur många smoothie inlägg har jag gjort...?

Ja undra hur många smoothie inlägg jag gjort sedan den här bloggen startade... troligen alldeles för många ^^
Har inte druckit smoothie sedan början av sommaren så det var på tiden att jag fick i mig lite av min sjuuukt goda hallonsmoothie igen! Får passa på nu innan det blir höst på riktigt för känns inte lika gott att dricka det när det börjar bli kallare ute, men visst kan man göra det någon gång då och då. Men ni förstår vad jag menar.Lovisa Fritzson heter jag och driver denna bloggen. Jag är en 18 årig tjej som älskar att fota. Här i bloggen kommer du få se massor av bilder som jag tar med min Nikon D5300 men också massa annat smått & gott. Hoppas du tycker min blogg verkar intressant och vill titta in igen!

Kontakt: lloviisafritzson@live.se


Follow on Bloglovin