Bloggtips #3

Nu kommer ett väldigt spännande och roligt inlägg enligt mig. Ni som hängt med på bloggen länge kommer säkert känna igen detta. För några år sedan gjorde jag ett par inlägg som jag kallade "bloggtips" där jag uppmärksammde bloggar som jag tyckte om. Det blev dock inte så många inlägg och det hela rann ut i sanden. Men nu hörni ska jag ta upp det igen och vi kickstartar med en av mina absoluta favoriter almabengtsson.se 
Har ni tips på fler bloggar som ni tycker borde uppmärksammas kommentera gärna!
 
Jag har följt Alma religiously i många år nu och älskat hennes bilder sedan dag 1. Bilderna har det där lilla extra och med små medel gör hon sina bilder speciella och olikt alla andras enligt min mening. Alma bloggar om sitt vardagsliv men delar också med sig av sina konstprojekt och andra uppgifter hon tar sig an med hjälp av fotograferandet. Ni kommer älska denna bloggen helt enkelt. För att lära känna Alma lite bättre har jag ställt några frågor till henne och hon har besvarat. Ta del av dem längre ner.

 Hur kommer det sig att du började blogga? Och har du alltid haft samma blogg?
Jag började blogga när alla andra i min ålder började blogga känns det som, haha. Hade i alla fall hängt på bilddagboken i ett bra tag och kände att det verkade kul att ha en blogg uptill, så då började jag blogga. Jag har inte alltid haft samma blogg, har nog haft 4 olika, varav en var kopplad till mitt bilddagbokskonto så den gills knappt eftersom jag inte direkt bloggade på den. Nu har jag almabengtsson.se, innan hade jag photoab.blogg.se och innan den hade jag också en blogg men den tycker jag vi lämnar i skuggorna...haha
 
Om du bara fick använda att enda objektiv för resten av ditt liv, vilket skulle det vara? Varför just det?
Aaah, shit vad svårt!! Jag använder ju i princip mitt 50mm f/1,8 hela tiden, men om jag bara får använda ett enda objektiv kanske jag skulle välja ett zoom, typ 24-70 f/2.8. Det är ett nice objektiv!
 
Tre ord som beskriver dig:
Hatar denna frågan, så svår!
Men säger väl ambitiös, kreativ och envis.
 
Vilken typ av bilder fotograferar du oftast? och inom vilken genre skulle du vilja bli bättre?
Just nu fotar jag nog produktbilder oftast, i och med att jag jobbar med det på Vagabond. Men om man bortser från det är det väl porträtt, men det har varit ganska lite på fotofronten över huvud taget på senaste (som alltid denna tiden på året). Genren jag skulle vilja bli bättre på är helt klart gatufotografi! Älskar gatufoto men det är så himla svårt och läskigt.
 
Vilka är dina favoritbloggar som du följer dagligen?
lindahallberg.se
jannideler.com
melodifestivalen-expertbloggen (nu i mellotider haha)
nordwest.blogg.se och nevnarien.se 
Bland annat, följer så himla många!
 
Vad är ditt bästa tips för att fortsätta utvecklas i sitt fotograferande?
Våga testa nya saker!! Det är det absolut viktigaste tycker jag. Man utvecklas så himla mycket av att göra grejor man inte är van vid, både som person och fotograf. Det är bra att kliva ur den där comfort zonen ibland!
 
Ditt bästa photoshop-recept för porträttbilder?
Kontakt med modellen. Våga ta plats som fotograf och styra din modell! Du som fotograf ser oftast lättare vad som blir bra, även om det kan kännas onaturligt för modellen att stå i en viss pose... Bra nu att jag såg att det visst stod photoshop recept, haha (vi tackar för de extra tipsen Alma!). Nåja! I photoshop tror jag det är viktigt att våga ljusa upp bilden (lagom!) mycket, ser ofta bilder som jag överlag tycker är för underexponerade. Men ja, ljus och kontrast är det viktigaste (tips:fota i RAW-format) och sedan handlar allt om vad man själv tycker är snyggt, det är ju trots allt din bild och din bildstil!
 
Känner du att fotografi är något du vill fortsätta med i framtiden, efter att du gått ut gymnasiet och så?
Absolut, det vill jag verkligen! Planen nu är att söka till fotoskolan STHLM. Hade tänkt söka yrkesfotografutbildningen på YRGO i Göteborg men den startar tyvärr inte i höst, så det får blir Stockholm istället. Ska nog både söka visuell kommunikatör/fotograf och bildbehandlar-utbildningen så vi får se hur det går. 
 
Stort lycka till med dina planer Alma och tack för att du ville vara med och svara på frågor här i min blogg! Nu är det dags för alla er andra att gå in på hennes blogg och bara acceptera det faktum att ni kommer bli fast vid datorn i några timmar. 

Alma

Alltså fina, fina du!! Du skriver ju så himla snälla saker, jag blir alldeles rörd <3 Så himla roligt att jag fick vara med på detta, stor kram till dig!!
Nordwest.blogg.se tycker jag du ska tipsa om, hon är så duktig och en sån himla fin person!! :)

Svar: Tack själv för du v i l l e vara med, bara grymt roligt för mig måste jag säga! KRAMIS <3Följer också nordwest, himla bra blogg! Ska hålla utkik nu fram över så får vi se vem som nästa blir ^^
lovisafritzson

2016-03-14 | 22:05:36
Hemsida: http://almabengtsson.se/
Frankan

Kul och inspirerande inlägg!

Svar: thank yoouuu
lovisafritzson

2016-03-15 | 10:59:15
Hemsida: http://www.frankan.blogg.se
VERONICA - fashionblog

Åh så fantastiska tips tjejen! :) Underbart!

Svar: Tack Veronica! Gud så längesen det var jag skrev inlägget om din blogg, tider flyger iväg :o
lovisafritzson

2016-03-15 | 14:45:24
Hemsida: http://vveronicas.com/
ISA

men åh vad roligt och fint att du uppmärksammar andra sådär! tycker hon är grymt duktig men det är DU med <3

Svar: Ja Alma är jätteduktig!!Ååh tack fina fina du, gjorde min dag ^^<3
KRAM!
lovisafritzson

2016-03-15 | 18:03:31
Hemsida: http://isabyl.devote.se
Julia

du är grym Alma, som alltid! bra inlägg!

Svar: Visst är hon ;) Men asså ni två är ju perfekta foto-duon. BTS bilder/videor från era plåtningar är bara såå bra & roliga att kolla på :D Kram
lovisafritzson

2016-03-15 | 20:32:18
Hemsida: http://macrophotos.blogg.se

Design & Foto
« Läs om min kamerautrustning HÄR
« Jag redigerar mina bilder i Camera raw och photoshop CC
« Jag har gjort min design helt själv


Övrigt
« Lägg gärna till mig på bloglovin HÄR
« Jag gör inga bloglovin byten, förutom med vissa fotobloggar, eftersom många tar bort efter ett par dagar
« Tycker det är superkul med tävlingar och liknande så tipsa gärna
« Svarar ej på kommentarer som "Vad har du gjort idag" eftersom de flesta endast är ute efter kommentarer
« Vill du kolla in min hemsida där min portfolio ligger kan du gå in HÄR


Namn:
Kom ihåg mig?

E-post:


Blogg/hemsida:


Skriv något här:
Lovisa Fritzson heter jag och driver denna bloggen. Jag är en 18 årig tjej som älskar att fota. Här i bloggen kommer du få se massor av bilder som jag tar med min Nikon D5300 men också massa annat smått & gott. Hoppas du tycker min blogg verkar intressant och vill titta in igen!

Kontakt: lloviisafritzson@live.se


Follow on Bloglovin