Något gammalt och fint

Tog dessa bilderna för ca en halvtimme sedan bara. Jag satt vid datorn och märkte hur solen reflekterades i skärmen. Fick som ett litet lyckorus då det varit grått, matt och allmänt trist de senaste dagarna. (veckorna?). Kände att jag på något sätt var tvungen att ta tillvara på de få ljusstårlarna när de väl syntes så sprang snabbt ut med denna vackra gamla kamera och fotade ett tjugotal bilder innan solen hann gå ner för dagen. 

Naturligt ljus


Top 10 Favorit Appar

Tänkte det kunde vara kul att dela med mig av mina absolut favorit appar på mobilen och ipaden. Älskar själv att upptäcka nya smarta appar så varför inte dela med mig till er så att ni kan göra detsamma!

Schema: På senaste tiden har alla dessa "schema appar" blivit oerhört popoulära vilket jag förstå. För mig har det inte varit ett måste förut men sedan  jag började gymnasiet (och nej, har inte glömt inlägget som ska komma upp om det) har jag inte klarat mig utan den. Vårt schema ändras konstant och att ha det i pappersform som på gamla goda tiden fungerar inte längre! Så därför älskar jag denna appen. Man kan både ställa in sitt personliga schema eller klassens.
 
PicFX: Hade i typ århundraden velat ha denna appen, not really men en lång tid i alla fall. När vi fick ipads i 8:an och jag äntligen fick tillgång till en apple produkt och därmed tillgång till appen så ville jag ladda ner den direkt. Men den kostade 15kr och eftersom det var via skolipaden kunde jag inte använda pengarna till något sådant. Men när jag ett tag senare köpte min iphone 5 så smällde jag till direkt och jag har älskat den ända sedan dess. Den har jätte jättemånga filter som alltid är on point och så finns det även massa "ljus" att använda.
 
Mobitime: Det finns jättemånga liknande appar men jag använder mig av denna. Det är helt enkelt en app för att kolla busstider m.m vilket är oerhört behövligt då jag åker buss varje dag till skolan. Så det är bra att ha koll på när dem går och även om man ska åka en linje än man vanligtvis inte brukar eller om jag ska ta mig in till tåget.
 
Endomondo: Ni alla har säkerligen redan hört om denna app förut, och om inte, vart har ni hållt hus? Denna appen är en av de största inom "tränings appar" och jag använder den framförallt när jag springer men även powerwalks osv. Den håller koll på hur långt och snabbt du tar dig fram, hur din runda ser ut, snabbaste/långsammaste hastigheten och oändligt mycket mer, och då har jag bara lite versionen. Det är också en röst som berättar för varje kilometer hur lång tid det tagit.
 
Tabata: En annan tränings app som jag brukar använda är tabata. Det verkar som att jag är värsta aktiva människan som springer och massa men innan några missförstånd uppstår, nej! Anledningen till att jag börjat använda lite mer träningsappar nyligen är att vi i skolan haft en träningsdagbok där man skulle träna 2ggr/ vecka utanför idrottslektionen inför ett lopp. Tabata är en app som gör det SÅ mycket enklare att träna intervaller. Den är sjukligt jobbig men ger resultat, så rekomenderas! 
 
Skolmaten: Om du inte redan har denna appen, ladda ner den innan du fortsätter läsa. Detta är typ den smartaste saken jag varit med om. Det är så smidigt att bara ta upp mobilen och se vad det blir till mat för hela veckan. Tyvärr är inte alla skolor anslutna till appen och om det skulle råka vara din skola, MAKE THEM! Det är typ bara den bästa appen *amazing smileyn*.
 
Video D/L: Ifall du följer en serie eller ska på en lång resa, SKAFFA! Man kan ladda ner filmer och serieavsnitt helt gratis och sen se på dem utan tillgång på internet. How awesome? Denna appen är typ mitt liv. I och med att jag har ganska lång väg till skolan som jag pendlar varje dag är denna en räddare i nöden påväg hem när jag är uttråkad. Då sätter jag bara på ett avsnitt av min favoritserie (OITNB) och så är det slut lagom till att jag är framme med bussen. På så sätt är jag produktiv och slösar inte massa pluggtid på det sen när jag väl kommer hem, jag vet, smart. Dock kan man bara ha 7 filer samtidigt på lite-versionen men det är inget jätte störande då jag direkt tar bort en "fil" när jag sett den. 
 
Dropbox: Detta är ett måste för mig, speciellt i foto kursen i skolan. När man ska ta med massa bilder och visa sina arbeten osv så är jag alldeles för slarvig för att ta med bilderna på USB och jag äger ingen extern hårddisk, vilket ändå hade blivit för bökigt. Så därför lägger jag bara över bilderna i min fotomapp i dropbox som jag då öppnat på min dator. Sedan kan jag komma åt dropbox var jag än är i hela världen, jag behöver bara ha tillgång till internet så det är väldigt smidigt. Brukar även använda mig av det om jag skrivit en inlämning på datorn som jag vill få över till ipaden.
 
Snapchat: Vem gillar inte snapchat? undrar jag. Jag kunde liksom inte inte ta med den för använder den så mycket dagligen. Egentligen skulle jag vilja inkludera alla sociala medier för det är typ det mesta jag gör på min mobil. De jag gillar mest är: blogg.se, instagram, youtube och skype. Även om skype inte är en social media så får den räknas med ändå. Nu när jag börjat gymnasiet går jag inte tillsammans med min allra bästa vän och vi bor 7 mil ifrån varandra när jag inte är hos pappa, vilket jag bara är varrannan helg och den helgen jag är hos min pappa är hon hos sin pappa så det blir svårt att träffas. Därför är skype vårt sätt att ta igen lite!
 
Spotify: Sist men inte minst, spoootify! Även denna app kan jag inte leva utan. Måste lyssna på musik när jag är på bussen och inte ser på serier för annars är det sååå långtråkigt. Jag tror jag ska låta appen tala för sig själv, man kan inte överleva utan musik!

Tema "drömmar"


Som jag har nämnt tidigare här på bloggen så hade vi en hemuppgift på foto lektionen där vi skulle fota 4-6 bilder under temat "drömmar" och vi fick tolka det hur vi ville. Här ovan är de fem bilderna som jag visade upp i klassen i fredags. Jag är nöjd med dem även om man alltid har en bild från början av hur det ska se ut. Men som sagt så är jag helt nöjd ändå.
 
Måste passa på att tacka min vackra kusin som ställde upp som modell, det hade inte blivit några bilder utan dig så THAANK you, du var superduktig! ^^
 
Jag tolkade temat såhär: drömfångaren som är på bild 1 har "fångat in" 4 bilder från olika drömmar. Det är alltså fyra olika snapshots från drömmar. Två av bilder ska vara mardrömsbilder (som man ser hoppas jag) och de andra två ska vara mer "drömlika".
 Lovisa Fritzson heter jag och driver denna bloggen. Jag är en 18 årig tjej som älskar att fota. Här i bloggen kommer du få se massor av bilder som jag tar med min Nikon D5300 men också massa annat smått & gott. Hoppas du tycker min blogg verkar intressant och vill titta in igen!

Kontakt: lloviisafritzson@live.se


Follow on Bloglovin